sömnjidder.

Som de flesta vet så har jag grova sömnproblem, därför besökte jag för en tid sedan en psykolog och fick tips och råd om detta, och för att "attackera" det från båda sidor gick jag även till en doktor. Psykologbesöket gav mig, om jag ska vara uppriktig, inte så mycket. De flesta råd är jag redan medveten om, ligg inte i sängen i flera timmar, gå upp och försök skringra dina tankar, prova andningsmetoder, sömnrestriktion, otaliga naturläkemedel har jag också testat jada jada borde fan vara sömnprofessor vid det här laget efter så många timmars research som jag ägnat mig åt i detta ämne. 

side note: det roligaste som finns är när folk som inte har någon som helst insyn i sömnproblematik säger "drick ett glas varm mjölk innan du lägger dig, så ska du nog kunna sova'" HAHAHAHA jävla fkn nollor. vill spy i deras ansikten för de vet inte hur förstörd en människa kan bli utan sömn och hur viktig den är för välbefinnandet och livskvaliteten. Alla sover dåligt något gång, men mitt eget fall är rätt extremt.

Hur som haver. Hos läkaren jag besökte gick det snäppet bättre. Där fick jag insomningstabletter av sorten Zolpidem STADA 5 mg och jag tog den första igår. Jag har alltid varit skeptiskt emot receptbelagda sömnläkemedel, det ska sägas. men det är som en sista utpost. Jag var ganska rädd inför att ta den, för att jag vet inte vad som händer och det är en läskig känsla. Men det som hände var att jag vaknade i grov chock utan att fatta när eller att jag somnat, kom typ inte ihåg någonting, kollade på klockan och den var 5 på morgonen, jag sprang på toaletten och sedan somnade jag om. Jag har inte känt mig mer groggy än vanligt idag, och har varit på ett fantastiskt humör överlag.

ska jag erkänna så har jag sovit bättre i januari månad än på väääldigt länge, men nu när jag har påbörjat min praktik så vet jag att jag är stresskänslig & det påverkar sömnen, och att dessa tabletter ska användas i nödfall och inte är en långsiktig lösning.

ville bara berätta hur det var för mig. och jag kommer fortsätta att skriva om det framöver.

love n light and lotsa lotsa sleep to u

.läget

 

saker en har på blodpumpen

några grejer

  • Igår inhandlade jag mitt första BH-set ever (eller rättare sagt: Aziz köpte det åt mig, thanks babe, han vill väl att jag ska vara fin etc, win-win situation). Kände mig lite som en Victorias Secret modell när jag stod där i provhytten, vilket är såå långt från hur jag eg känner mig eller ser ut, med tanke på viktupgång och allmän förlust i genlotteriet. Men somehow har mina myggbett och röv växt sig större, vilket jag ALDRIG trodde var möjligt. men är glad för det! Det kändes som en väldigt vuxen sak också, att köpa ett BH-set. vem gör sånt.
  • boll
  • ring
  • stol
  • bajskorv
  • eh glömde bort vad jag ens skulle skriva!!!!!!!!!!
  • chipspåse, har jag en här som jag äter från
  • har ni hört Otto Knows-låten dying for u om inte måste ni lyssna jag gillar den, går jämt å nynnar/sjunger på refrängen. jag är säkert hundra år efter alla andra
  • min mage bubblar och jag rapar asmycket typ hela tiden. det är som om den pratar med mig på nåt oförståeligt språk. den kanske e magisk.
  • jag är en väldigt glad person
 
LOVE N LIGHT

flower power

gjorde klart min tatuering i måndags. kunde inte få till en bättre bild än denna sketna. skulle kunna skriva en hel text om vad betydelsen av den är, men orkar inte. mvh lat
den härstammar iaf från ett halsband som är mig väldigt kärt. måste be någon ta en bättre bild åt mig!

sol, blommor, berg, månen, allt det en kan önska sig. ett paradis på min överarm. mitt egna utopia HAHAHA nu skriver jag bara. den är härligt flower power:ig och jag kände verkligen för det färgglada, eftersom att jag inte har något annat i färg. Har klätt mig i neutrala färger i princip all my lajf, men börjat gilla och anamma olika färger och mönster med åldern. behövde det!
 

jago.

 

mot nya tider.

VIPS så var jul, nyår och hela alltet över. Känns knappt som att det har ägt rum, om jag ska vara ärlig. Ofta känner jag mig förvirrad, vet inte var i tiden vi befinner oss. finns det något ord för det? Har varit utan arbete ett tag nu och måste erkänna att det är fettttttt härligt, något som kanske är förbjudet att säga. Snart börjar nog hamster-ekorr-hjulet att snurra igen. Tror jag behöver år av återhämtning från mitt förra jobb, är fortfarande för utmattad för att ta mig an nya grejer. aja, det var inte vad det här inlägget skulle handla om ALLS!

Tyckte istället att det kunde passa med en liten summering över mitt 2015.

Trots att det har varit mitt mest stressade år hittills med mindre fritid än tidigare har det varit mitt mest spännande och glädjefyllda år. Det är roligt hur det kan vara både och, för riktig skit har hänt. Att jag samtidigt kan se det som ett awesome år, det positiva väger över det negativa. 

här kommer lite plus å minus:

+ I april träffades jag och Aziz, på jobbet. hela den restan har varit otrolig, bästa grejen på året!
+ Hade riktigt underbara kollegor på restaurangen där jag jobbade. otippat att en skulle dela så mycket skratt med medelålders män från Pakistan.
- Jag var sjuk mer än jag varit på flera år, mycket tror jag för att jag inte hade så mycket fritid och var stressad jämt. och pga stressen blev sömnen sämre plus arbetsmiljön som jag mådde dåligt i. Mycket tyngde mig.
+ På grund av den dåliga arbetsmiljön och att jag mötte vidriga härskartyper har jag humbled myself än mer och har lätt för att känna av falskhet i andra människor och vill bara ännu mer vara mitt autentiska jag. Jag har också lättare att stå upp för mig själv. NO FAKE. jag tror att alla människor kan lära en någonting, kanske speciellt de hemska en stöter på.
- All oro i världen, den går inte att bortse. världen led. Trots all negativ nyhetsrapportering var året det bästa för mänskligheten nånsin . det betyder inte att vi kan luta oss tillbaka, det finns såså mycket att göra, att försöka agera som kraft emot det negativa som tagit fäste i vårt samhälle.
- Min oerhörda trötthet och sömnproblem.

Saker jag gjorde för första gången:
Var på på bröllop
Besökte IKEA
Var på Liseberg och såg Silvana Imam & Beatrice Eli
tatuerade mig i färg
låg med en omskuren penis hhhhhhhhhhhahahaha
Var på Ullevi
fyllde 25

År 2016 ska jag jobba mer på att vara närvarande i stunden, ta långa promenader, ha utvecklande diskussioner. bara utveckla moiself, jobba på sömnen och hitta det där lugnet. i mars ska jag åka till London med syrran, utomlands första gången i mitt liv, och det kommer bli skitspännande! 
en ny jobbmöjlighet har också kommit upp, så lär inte behöva gå runt fattig. 
2016 is mine for the taking.

Några favvobilder från året som gått:

favvoselfien

 

 RSS 2.0