JÄVLA FITTDATOR SKIT NER DIG


HATAR DEN HÄR HORFITTSKITJÄVLAÄCKELDATORN SOM ÄR SÅ SEG OCH GENOMVIDRIG. Hör hemma på stenåldern. Använder inte ens datorn längre, då jag får damp varenda gång jag sätter på den. Inte så konstigt då vi har haft den sedan.... 2005? Det är min första och enda dator. Och jag är nog den enda människan i Sverige som fortfarande har en såndär tjock datorskärm. Samtidigt, why fix it if it isn't broke!? Dra en formatering, fast det kan jag inte. Kanske kan brorsan hjälpa mig! orkar inte kolla efter jobb eller nåt heller pga går så jävla segt. det blir lidande & ja får TUPPJUCK. till råga på det så är min mobilladdare sönder och det tar ungefär 5 timmar att ladda mobilen via datorn!? och ibland vägrar den även ladda där. WHY DON'T YOU JUST FUCKING SHOOT ME ALREADY. En blir ju självmordsbenägen av mindre. teknologin våldtar mitt rövhål.
pust

Men, lite positivt istället: jag ÄLSKAR Lana Del Rey. Sure att jag tycker det mesta hon sjunger om är rent dravel, men det andra runt omkring gillar jag. Nåja, är i alla fall helt hänförd. Speciellt när hon släppt The Paradise Edition. Och musikvideon till ride måååååste vara årets bästa musikvideo! JAG ÄLSKAR DEN.
Påminner lite om Gaga's judas-video.

Bästa låten: Lana Del Rey – Gods & Monsters

Tvivlet och ursäktandet av oss själva måste få ett stopp.

I min mentala utveckling har jag varit ganska sen, tycker jag. Jag har funderat på varför, och jag återkommer till en sak som jag finner ganska självklar. När man från tidig ålder blir itutad att det viktigaste i livet är killar och utseende, då är det väl inte så konstigt vart man sedan lägger sina prioriteringar!? Eller har jag fel?
Det har styrt fokus från många viktigare saker - något jag kommit på på äldre dar.

Vi tjejer är inte dummare än killar, men vi tror det. Vi växer upp med att vi inte ska göra för mycket väsen av oss, vi ursäktar ständigt oss själva. Vi ska leka fint, och sitta still. När vi gör oss illa ska det direkt komma någon till undsättning. Det formar oss i livet. Som vuxna tror vi sällan på vår egen förmåga. Det gäller inte alla, men många. Kvinnorollen är sådan.
Vi är inte dummare än killar, men ingjuts inte tron på oss själva i lika hög grad. Vi ska tvivla, jämt och ständigt och det är jag så JÄVLA trött på. Trött på självtvivlet och att aldrig vara bra nog.

Som kille är inte pressen på utseende och att behaga det motsatta könet i närheten av lika stor. När du är liten får du leva rövare, hitta på pojkstreck och smutsa ner dina kläder. Det får du med dig i livet, att du som kille ska vara orädd, modig. Våga. Din röst ska höras, även om det du säger kanske är nonsens. Killar får lära sig att deras åsikt är viktig.

Många av er vet redan det här, men det är så sjukt egentligen. Hur jag kommer på att det stämmer, hur jag upptäcker bevis i mig själv på att det faktiskt är så och hur kvinnorollen präglat mig. Jag har en del vetenskap i ryggen och kan se hur den bekräftas.

Sen är det så att jag kanske inte alls har varit sen i min mentala utveckling, utan bara känner så - vilket då blir ännu ett TILL ursäktande av min egen person. Jag kan ofta känna mig så dum, så otroligt korkad. Det gör mig ledsen.
Det är så många som ska berätta för en hur man ska vara och slåss om företräde. Var si, var så. Och sedan hur man ska se ut. Let's not get into that. Det är svårt när man kanske inte har så starkt skinn och påverkan från den yttre världen blir för stor. Vad blir det då kvar av en?

Det är omöjligt att vara tusenochen grejer på samma gång, speciellt när de ofta emotsäger varandra.
Jag kan bli skitarg när jag tänker på hur mycket nonsen jag ägnat tid åt, åma efter killar och ångest:a över utseende. SHIT! När inget av det egentligen betyder, eller gör någonting bättre.
Jag oroar mig över att jag är för dum, att min åsikt inte betyder något etc. Och det är ett bevis på vårt patriarkala samhälle. Hade jag varit kille hade jag nog inte ens oroat mig över det, jag hade nog bara sagt det jag ville säga.

Mansväldet vill inte att vi tjejer ska börja tänka och ifrågasätta strukturerna. De är så väl dolda.
Jag har slutat lyssna på "amen killar vill ju ha tjejer som.. (insert random kroppsideal)". Vadå killar vill ha!? DRA ÅT HELVETE MED VAD DEM VILL HA! De kan gå hem. Och jag blir förbannad, min hjärna stänger automatiskt ner när jag hör nån kille berätta hur tjejer ska se ut. Även när tjejtidningar ger tjejer tips om hur man tillfredställer HONOM på bästa sätt, hur du vet om han gillar dig, osv, ren pur dynga. Det är inte mäns behov vi är här för att uppfylla, för fan.

Det önskade jag att någon hade berättat för mig, när jag var tonåring.
För några år sen ville jag hellre vara kille, men det vill jag inte vara idag. Jag vill vara tjej (ok, helst hermafrodit), och även få tro på mig själv på samma gång. Om det inte är för mycket begärt. För jag tror inte att det faktum att jag är född med en fitta mellan benen avgör min förmåga att tro på mig själv och att utvecklas. Utan det lärs in senare.

(Jag beskriver kvinnorollen och mansrollen, vilka båda är problematiska. Jag upplyfter ingen av dem, jag säger inte att MÄN är bovarna och kvinnorna offren, det är betydligt större än så. Jag kan omöjligt uttala mig om VARA inuti mansrollen, eftersom jag inte är man. Men jag kan uttala mig om det jag vet, hur det ser ut. Vi är många som står för friare spelrum mellan könsrollerna.)

Djupt illa berörd.

Fastnade framför dokumentären Dödsdömdas sista ord, på Kunskapskanalen,om programmet Interviews before execution som i flera år visats på tv under bästa sändningstid i Henanprovinsen i Kina. Journalisten Ding Yu har då alltså intervjuat fångar som ska avrättas, bara en kort stund innan deras avrättningar, med syftet att avskräcka andra från att begå likadana brott. Fattar inte hur den där kvinnan kan leva med sig själv, seriöst. Och jag fattar inte hur man kan göra tv av något sådant, exploatera människor på det viset. Att programmet sedan visades på restauranger och caféer med mera. Blä, kändes som ett Battle Royale light. En makaber syn, kort och gott. Dödsstraff är inte lösningen på någonting. JAG MÅR DÅLIGT!

SE DOKUMENTÄREN HÄR: http://www.ur.se/Produkter/171761-Dodsdomdas-sista-ord

Uh, de ångestfyllda skriken gjorde mig djupt illa berörd. Det är fel, på alltför många plan.

FÄSTHÄST!

Ska strax bege mig till Isildur (Isabella), blir förfest där och sedan ut och dansa!
Åh vad jag ser fram emot att spendera den här kvällen med några av de människorna jag tycker om mest.

KÄRLEK

22


Idag fyller jag 22 år. Det är vemodigt, men samtidigt känner jag mig inte ledsen. Snarare glad, för att folk har varit så söta och grattat. På fredag blire fest! En vän skrev förresten något så himla fint till mig inatt att jag fällde en tår, blev så otroligt rörd.
Jag behöver väl inte säga så mycket kring att fylla år, eftersom att mina husgudar Millencolin passande nog har skrivit en låt som heter just "twenty two", om känslan. Damn, they really get me! Är det banalt!?
Såhär känner jag mig:

Millencolin – Twenty Two
I'm one year older now since last time I saw you
in case you wanna know, I'm about to say what I'm up to
first of all I'm a sluggard movin' slow in a clumsy way
some peace of mind is what I want, but that will be the day
I've been going with the flow for too long now, this must end
running 'round in circles, I've been so far away from myself
searching for the energy and the time to make a change
to make a change in my life

instead of watching it pass by, get something done while I'm alive. 

I'm twenty two, don't know what I'm supposed to do
or how to be, to get some more out of me.
I'm twenty two, so far away from all my dreams
I'm twenty two, feeling blue. 

I try to activate myself the best I can 
so that boredom won't catch up with me, I've got my daily plan
wake up late, then rehearse a bit with the band, I guess it's cool?
Later when I'm home again I boil a note or two
then I go to bed that's what I do. 

I'm twenty two, don't know what I'm supposed to do
or how to be, to get some more out of me.
I'm twenty two, so far away from all my dreams
I'm twenty two, feeling blue. 


Afraid that I will be weak forever
I can't stay in this shape any longer
my life's just another cliche.

MIN FAVORITREKLAM

Jag ääääälskar den här reklamen, trots att den består av två av mina least favourite things: katter och så är det en reklamfilm. Jag tycker inte om reklam, på många vis, allra minst tv-reklam, men det finns roliga reklamfilmer gjorda med finess.

Har ju snackat om kattriarkatet förut, vem som egentligen domesticerar vem osv. Total kattastrof!
Jag känner hur jag sakteligen viker mig inför kattriarkatets makt. Har till och med börjat gilla massa kattbilder på Instagram. Jag tycker inte om katter, MEN DET FÅR MAN VÄL INTE SÄGA I DET HÄR LANDET!?
Kattbebisar gills inte, för alla djurbebisar är söta (okej, nästan alla).
"Katten är självdomesticerad till skillnad från andra tamdjur. Den valde att leva i närheten av människor för att det låg i dess intresse, katten har en naturlig själviskhet som än idag är kärnan i tamkattens beteende." Ni hör ju själva hur det låter.. Vadå Jimmie Åkesson muslimerna håller på att ta över Sverige, världen!? YOU ARE WRONG FOTHERMUCKER!!!!!!!!!!

Men jag orkar inte, skriker "IIIIIIIIIIH" typ varje gång jag ser denna reklamfilm. Jag tror synen av katter som hoppar fallskärm aldrig någonsin FALLIT mig i tankarna, höhö. Kanske därför det blir kul, så bisarrt och udda för the brain. Vet inte hur många gånger jag kollat på den nu. Sjukt! Den har en WTF-faktor samtidigt som den är så sööööööt.


Slow motion countdown.

Lyssnar på Graveyards nya skiva "Lights out" och dör lite smått, de är ju så jävla bra. Slow motion countdown är nog bästa spåret, tillsammans med Endless night och An industry of murder. Jag vill serom liv juu, de spelar i Stockholm nästa fredag såg jag...
Faaaan. Så förintande bra. Förstnämnda är skönt bluesig, vill vaggas till sömns av den.
Har promenerat tre kvällar i rad i mörkret med plattan i öronen. 
Jag brukar föredra att promenera när det är ljust ute, men alla tända lampor i hus och lägenheter långt bort gav mig en härlig känsla inombords i alla fall. Sen började jag tänka på den globala uppvärmningen och hur mycket elektricitet alla hushåll förbrukar och blev lite mindre glad, hahaha. Fick lite dåligt samvete över att jag tyckte det var fint. Är jag normal!? Skit i det.

Seså, tryck på play och njut.

KOMMER NI IHÅG?????????!!!!!!!!!

Skrev en sak till Isabella vilket fick mig att tänka på "I Am Weasel" som gick på Cartoon Network när jag var liten. JAg brukade kolla på det, hahah. 
Jag är ganska ledsen för att jag inte minns så mycket av min barndom, men Cartoon Network minns jag fan i mig. ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅH. Blev alldeles till mig när jag sen youtubade "I am Weasel" och börja glo på massa intron till de gamla serierna.

Jag brukade kolla på Jetsons, Flintstones, Tom och Jerry, Cown and chicken, Yogi björn, Dexters labratorium, Powerpuff pinglorna, familjen Adams, Johnny Bravo, Scooby Do, Ed Edd och Eddy osv.

ÅH DETTA<3


Undrar vad skaparna till I am Weasel rökte för nåt egentligen!? Hade totalt glömt bort dess existens.


Vad fan kollar barn på nu för tiden?????????? SKIT. Allt är så uppdelat i flicka/pojke. Själv satt jag med mina syskon och glodde på tv. Man kanske ska va glad såhär i efterhand att man blev ganska förskonad sånt könsuppdelat. Kanske en anledning till att man blev lite sajko också.
Gud vilket nostalgiskt värde det här har. Så mycket som kommer tillbaka all of a sudden.

Minns ni också!?!?!

Är ju superexalterad över att en remake av Mysteriet på Greveholm går som julkalender i år. Låt hoppas att den är bra. Ändå, bästa julkalendern ju!?!?! "Det var bättre förr."

Har hört om en tjej.

Hej mina små sångfåglar! Sitter här i mitt rum och sjunger för full hals. När jag var liten ville jag bli popstjärna.
Det är ju så kul att sjunga, hur bra/dåligt man sjunger spelar mindre roll.

1.
Jag ÄLSKAR Så mycket bättre, kollade ikapp gårdagens avsnitt nyss. Dör vad bra allihopa är, och vilken bra säsong. Älskar ju programidén också, den är intressant. Alla är så braaaaaaaaaa.
Har fått en hangup på Olle Ljungström nu, Magnus Uggla också <3. För att inte glömma Miss Li!!!!!!!!!! Har egentligen aldrig lyssnat på Olle eller Miss Li, bara hört några låtar. Gillar egentligen inte Miss Lis typ av musik, men hon har en galen röst. Tycker dock mer om det hon gjort under Så Mycket bättre än hennes egna alster. Darin då, sånt proffs. kul att man kan upptäcka ny musik oså!
för. mycket. att. säga. förmångaåsikterochtankar.

2.
Idag var det fars dag, maken till överreklamerad pseudohögtid får en leta efter. Bleeeh, blir så sentimental.
Man blir ju ledsen.. har inte så mycket att tacka min egen pappa för tycker jag.
Alla är vi inte lika lyckosamma, det kan ni som inte har så bra relation till er far nog förstå. För att inte tala om mors dag sen, ännu mer hemsk hahaha åh. Allt med familj ger mig sån ångest!!!!!!!
Ändå bär jag på en sån svennedröm som inkluderar villa, volvo, man och en hund`/barn??????? nej, inga barn.
Man vill ju bara tillhöra ett sammanhang och ha en trygg plats i den här världen.
Åh, jag kom av mig!

3.
Vilket är koprofilens favoritgodis?
- Plopp!

THIS^: Magnus Uggla – Har hört om en tjej (I Heard of a Girl)

orkar inte..........

Killing me softly. Harrrrrrrrrrrrrrrrry <33333333333333333333.

freitag och apskit

Aptit, apskit. Vissa dagar har jag bara ingen alls. Idag har jag ätit detta: en macka, en burk yoghurtkvarg, och ett päron. Och några smörgåsrån emellanåt. Ha då i åtanke att jag vaknade klockan tioooooo imorse.
Jag vill vara hungrig och kunna känna smak men ser ingen mening med att äta om jag inte är hungrig. Vissa dagar känner jag mer hunger, vissa mindre. Men smaken är borta. Var ju meningen att kolla upp det där förut, men missade min doktorstid. Borde fixa en ny sådan, men kommer aldrig till skott.

När jag låg i sängen och skulle sova en natt så slog det mig: tänk om de inte ser något fel på mina värden, tänk om det inte finns något svar på varför det är såhär!? Och tänk om jag alltid kommer ha det såhär!? Det får mig nästan att vilja bryta ihop, då jag en gång i tiden älskade mat typ över allt annat. Nu är mat som en vän jag en gång älskade djupt men som jag tappat kontakten med. ojfaopjftopatjtgopea. Och om nu det inte skulle finnas en anledning till det här och jag inte skulle kunna motverka det så skulle det ungefär kännas som att jag fick reda på att den vännen hade dött. Tänka sig den känslan.
Känner mig halv, bara. Och jag vill fan inte gå igenom livet halv. Älskade godis och allt sött förut, var jämt sugen på nåt. Undrar om det finns andra som tappat sitt smaksinne och sin aptit!? Har förstås googlat på det en del, men det kan ju bero på ungefär vad som helst. har ni nån erfarenhet av det kanske?

Annars då? jag har haft en rätt underhållande dag. min hälsena är lätt överansträngd och jag är trött som det tröttaste aset. time to shut down!Twilight, ras BLABLABLA.

Hej folks! det var en stund sedan. 

Ikväll har jag har mest glott på Twilight Eclipse med cricket. Orka zappa över till Debatt på SVT och beskåda cirkusen där. När blev det ett sånt skämt!? huga.
Tacka vet jag twitter, stället där debatter pågår ständigt, där det erbjuds många vinklar och fler röster synliggörs. Tokgillar twittermediet! Inte för att jag själv nödvändigtvis är med i debatterna, men vem är jag att ha en åsikt om nåt egentligen? hahaha. Jag har ofta lite svårt att stå för mina egna åsikter, så jag levererar dem med humor. >försvarsmekanism<. Jag har svårt att blotta dem för att jag har svårt för mothugg och kritik, har någon slags rädsla för seriositeten!? men jag blir bättre. Eller jag har svårt att försvara mig, för jag har så himla dålig självkänsla. Det kanske man inte borde YTTRA för då får människor ännu lättare att trycka ner en. Men var varsamma dåååååå.

Anyways, Twilight-serien tänkte jag skriva lite om!
När jag studerade Genus A hade vi ett arbete inom delkursen populärkultur och en basgrupp i kursen valde att analysera Twilight Eclipse ur bland annat ett vithetsperspektiv. Minns väldigt lite ur just den analysen men minns att den var VÄLDIGT intressant och bra. Det är faktiskt förvånande hur lite av kursen jag minns!? hahaha. mitt minne har liksom försvunnit helt. minns aldrig ORD - bara hur dem fick mig att känna. har svårt med inlärning & minne.
Men ah, jag började tänka tillbaka lite på detta med ras under filmens gång, det kom liksom tillbaks till mig.

Mycket händer under ytan som vi aldrig reflekterar över. Men när vi fick reflektera över det här i kursen så sögs jag in. Vi är väldigt omedvetna om vår egen ras, vår vithet, då vi ser vår hudfärg som det självklara och förgivettagna, ungefär som att vatten saknar smak. Vi reflekterar över vår ras som så att vi inte har någon.(Ser ni - nu skrev jag att VI är väldigt omedvetna om VÅR vithet - och tänk om det är någon av annan etnicitet som läser detta!? Precis så självklar ser jag min egen hudfärg som.) Och som att mannen är människan, subjektet, och kvinnan objektet. Och vadå vithet, egentligen!? Vi är ju inte ens vita, och de vi refererar till som "svarta" är ju inte ens svarta. Vi tänker inte till, för dem här bilderna är så inpräglade i oss redan från start. Vi ser en bild av något och det ger oss undermedvetna signaler som vi tar till oss, medan vi kan rycka på axlarna och tänka mest ingenting om det. Därför är det så intressant med bilder och t.ex. ras då. Genusfotografen är ju bäst när det gäller att uppmärksamma "dolt" bildspråk så läs hans blogg!!!!!!!

TWILIGHT DÅ:
Intressant att Edward är en av "the pale faces", som de kallas, bleka som as och har otroliga egenskaper gentemot alla andra. De kan springa snabbt, är otroligt starka, odödliga osv. De upphöjs genom filmen, och Bella vill ju vara en av dem. Jacob, däremot, är en varulv, en best och SAMTIDIGT en native american. Jacob är ju ett djur, och hans djuriskhet framhävs ofta, han är utlämnad till sin biologi och inom stammen märker man en aggressivitet och djuriskhet. Mörkhyade och folk av annan etinicitet har i historien ansetts vara mer närbesläktade med djur än vad "vita" människor har. De har ansetts vara "underutvecklade apor" och annat otroligt anstötligt.

Det har nyligen varit val i USA, tror ingen undgått det. Glad över att Romney inte vann, för han är ju bara ett jävla skämt. Att han är mormon också. Jag tycker personligen att politik och religion DON'T MIX! och kommer aldrig att göra. mindes att författaren till Twilight-böckerna, Stephenie Meyer, ja hon ÄR JU OCKSÅ MORMON. Or should I say moron? Då föll några pusselbitar på plats.
Homohat, traditionell syn på könen och dess roller, prolife och rasism. YAAAAAAAAY! precis det vi behöver mer av.
"Bella, will you marry me??????" ......... äktenskap, vilken ren bullshit alltså hahaha. Sluta plantera frön i ungdomars hjärnor om äktenskap och ouppnåeliga kärleksideal. jag har ju inte sett den fjärde filmen men jag antar att så antiabort som en mormon bör vara så föder bella den där vampungen. 
Min tanke när jag såg twilight för första gången var "när ska de knulla?". Kände mig totalt snuvad på konfektet. Men klart de måste gifta sig innan de ligger, allt annat vore otänkbart. Och irritationen över K-stews otroligt fantastiska skådespelarinsats med hela ETT ENDA ansiktsuttryck, för att inte tala om hennes konstanta stönande. Herregud hon är tom värre än sandra oh i grey's anatomy!
lite komiskt att sandra oh heter just "oh", hahaha. hon ser så plågad ut, som att hela hennes inre kvider just "ohhhhhh". hennes ansiktsuttryck klaffar bra med hennes efternamn liksom.

ska jag se de två sista filmerna som jag inte sett! då? ja, jag kan ju analysera mer då ju! om jag skulle vilja
The Cullen's skulle lika gärna kunna vara medlemmar av Klu Klux Klan.

AH märker ni hur många trådar jag har dragit i under det här inlägget?
vart vill jag komma? det alldeles för mycket för mig
Slarvar väldigt med grammatik när jag blir upphetsad, vilket jag tror ni vet, så hav överseende hahaha.-

Herre vilket passande ämne jag skrivit om, för den nya filmen har ju strax premiär!!!!!

Vi får prata vidare nån gång.
Jag ska fan upp tidigt så jag måste sova. PUSS.


Nåt för dom som väntar.

 
Gud uppfinn nåt nytt
Som gör det lätt att hålla ut
Nåt för dom som väntar
Dom som orkar vänta
mer


Vila i frid.

Igår fick jag veta att Mitch Lucker, frontman i Suicide Silence, ett av mina favoritband, gått bort i en tragisk motorcykelolycka. Shit vad ledsen jag blev, jag är* över det! 28 år ung, helt ofattbart.
Den där strålen av obehag som skjöt sig igenom hela kroppen när jag fick Sofias sms. Inte nådig.

Det sjuka i att han i en rätt nylig intervju sa att han inte vill gå bort i en krasch, på frågan om vilket sätt han ville dö på. Så jävla sjukt.

Kondoleanser till hans familj, hans lilla dotter och alla berörda.
Jag är glad att jag åtminstone hann se dem live en gång.

Livet är så jävla skrämmande, man vet aldrig när det kan ta slut. Vila i frid, Mitchell.

NOLL IMPULSKONTROLL

har ni tänkt på att man säger att "hjärtat slår", någon gång?
att slå är ingenting positivt
och det är ju ett lidande att ha ett slående hjärta
mitt hjärta slår mig hela jävla tiden

det symboliska hjärtat..... förgör
lilla hjärtat varför slår du så?
jag vinner inte den kampen

hjärtat slår ibland så snabbt och intensivt
från puls till impuls

varför sårar vi varandra hela tiden. är vi inte ämnade för att läka varandra, tillsammans!?

är ej färdig med dem här tankarna.

jävla skitdag, skitmänniskor, skit-allt, NU SKA JAG FÖRSÖKA  SKITA I MINA AGGRESSIONER OCH GÅ OCH LÄGGA MIG. ängsligheeeeeeeeeet. eller ska jag? jag gör precis aldrig det jag säger att jag ska så lita inte på mitt ord heller.

dra åt helvete

RSS 2.0