Mitt 2012.

Hej där! Nu har året snart nått sin ände, och därför känns någon sorts "årsavslut" här på bloggen befogat.
Jag är dålig på att räkna in saker i år ex: "det hände det året", "den låten var det årets bästa låt". Åren har en tendens att flyta in i varandra, då är det ju bra att lista thingies.
 
Men då. Nu ska jag hitta på lite egna rubriker och fylla i.

Årets sämsta? Jag har haft det förbannat bra när det har varit bra, och förbannat dåligt när det varit dåligt. Tvära kast. Mitt psyke har verkligen nått oanade proportioner. All rasism och alla vita kränkta män. SD's skyhöga opinionssiffror. Nå mer? Mitch Luckers bortgång, fyfan.

Årets bästa? På ett personligt plan är jag mest glad över de nya människorna jag fick privilegiet att lära känna. Främst Björn och Therese som jag lärt känna och verkligen tycker om. Såklart är jag tacksam för de jag redan känner också. Tack, vänner! Alla galna fester. Jag provade på att plugga och var helt uppfylld av det. Det har varit ett genusår, och hurra för det! Jag vågade bli lite mer ärlig med mig själv (och andra), även om det har varit svårt. GANGNAM STYLE!!!!!!!! årets bästa lå¨t kanske!=!??

Årets soundtrack fylls av: Mayday!, Jack white, Eddie Vedder, Yersinia, The Wallflowers, Graveyard, Gnucci, Die Antwoord och LANA DEL REY! Främst Lana, hon stal mitt hjärta ganska så hänsynslöst. Men det är jag glad för.

Årets populärkulturella yttringar: PODCASTS! Det här var podcastens år. Alex och Sigge, Filip och Fredrik (som jag iofsig slutat lyssna på eftersom jag känner att de är lite för "grabbiga" och känslokalla), Rickard Olsson och Olof Röhlanders podcast mfl.
Torka aldrig tårar utan handskar, som detta rörde oss! Historieätarna! Har säkert glömt en massa nu dock.

Det här året har jag varit kåt på: Harry Styles, Alexander Skarsgård (som alltid), Cyrus Spencer, Sam Larsen, killar med dreads. Ahhhhhhhh. I dunno.

2013 och i framtiden.. ska jag jobba på att vara ännu mer ärlig emot mig själv och klara upp mina problem. Jag har en lång väg att gå. Jag ska försöka emancipera mig själv från det som gör så jävla ont. Och vara i balans.

bjur på litt bilder osså:

Björn ramlade från stolen, istället för att hjälpa honom upp sa jag, HJÄLP HONOM INTE UPP JAG MÅSTE TA ETT KORT! dats a true friend.


Världens gullisar!


Mysiga parkhäng.


VI KLÄTTRADE I TRÄD! HAHAHAHA

Åså en egopic på det!! Det får väl sammanfatta det. Gott nytt år på er, allesammans!
Nu blickar vi framåt. PUSS.

fuck

Känner mig så himla frånvarande från mänskligheten. Det är en konstig känsla. Jag befinner mig någon annanstans. Svävar ovanför. Jag kan inte slappna av för en minut. Jag sover så himla dåligt, på grund av att det är så jävla svårt att slappna av. VAD HAR HÄNT MED MIG. Vill gråta för jag är så slut som människa. Fullständigt utmattad, en vissen liten blomma. En sorglig syn med ständigt trötta ögon.
När jag väl vaknar kan jag aldrig somna om för då börjar det röra sig i huvudet igen. Det är OMÖJLIGT.

Det här året har det blivit så, jag är jämt rastlös. Kan inte ta en paus för en stund.
Hjärnan går på högvarv. Jag har känt mig så konstig.

Varför är det så himla svårt!? Allt jag vill är att få sova.

shit chat å gojulen

Hej alla bloggfreaks!!!!!!! 
Skämt åsido.

Det råder stor ambivalens om huruvida jag orkar genomföra detta blogginlägg.
Jag ÄR SÅ TRÖTT! Men har man börjat får man väl avsluta. Vaihelvete, kan inte lämna er med blue balls heller hahaha. Jag må va kaxig, men ja e fan inte elak. Nä!

Jahi jaha tralalalala, det var väl ett tag sedan dårå. Ni undrar säkert vad jag har haft för mig på sistone.

Jag kollade t.ex. på The Man with the iron fists med mina bröder Santtu och Mico igår.
Santtu: En neger med järnhänder kommer långt.
Jag: Men en Sverigedemokrat med järnrör kommer längre.

HAHAHAHA??! 

Annars har jag väl hetsat med alla andra i julhandeln.
Och herregud vad jag är glad att "domedagen" är förbi, varje gång jag såg en fbstatus med "jag överlevde" ville jag fan strypa mig själv. AHHHHHHHHHHHH, att ens såna misstolkade undergångsteorier får ett massivt medieutrymme.  jag blir såhär: AHIFHRH_GDSAGFJSAHIHFHSAKHA. Uppträder som en utvecklingsskadad.

Oj, råkade visst fastna i en dokumentär om seriemördaren Ed Gein. Den sög förresten, själva dokumentärfilmen, spooky ljud som ska skrämma en hahaha. Är inte rädd!!!!!!!

what more to write. Kanske ska passa på att säga GOD JUL!!!!!!!! Hoppas ni får en trevlig morgondag.
vi höres lovers :)
 

HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄJ!

I WANNA EAT PARADISE CHOCOLATE FROM A BOX AND I WANNA EAT IT NOW I CANT WAIT, AND I DONT KNOW WHY IM WRITING IN ENGLISH IM MAKING A FOOL OUT OF MAHSELF. seriöst, vet inte hur man ska behärska sig.
 
HEJÖRGHGFHG BLOGGASS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LÄNGESEN JAG SKREV SÅ MYCKET HÄR. MEN NI VET, MIN DATOR ÄR EJ SAMMARBETSVILLIG.
SITTER MEST VIA MOBILEN.
 
JAHA, VAD HÄNDER DÅ?! MYCKET, I VÄRLDEN, PÅ TWITTER, FACEBOOK UND SO WEITER.
JAG SITTER OCH BORSTAR TÄNDERNA. TRÖTTMA.
 
VET NI VAD JAG HATAR? TORRA HÄNDER!!! TORRA HÄNDER = TORRA NAGLAR. OCH DE GÅR AV LÄTTARE. HATARE!!!!!!! 
 
Annat jag hatar: att vara mig. Läste ett papper om hur sämst jag är, orkar inte riktigt. Fattar inte hur människor kan vara positiva och glada. Om någon rotade i min hjärna hade hen nog hittat en kolossal psykisk tumör. Sigh.

Och julen nu också. Vad jag inte tycker om den, påminner mig om allt jag inte har, och aldrig haft. Det gör alla högtider i princip. Får fylla min foderlucka med mat och försöka va glad iaf.

GOD NATT!!!!!!!

GURL POWAH!

Här har vi två coola kvinns: Gnucci (Banana), är helt besatt av hennes nya EP! Var skeptiskt inställd förut, men hon vann mitt hjärta där. Man vill ba dansa röven av sig.
Och Brooke Candy, som blivit en tumblr-sensation. Är ganska fascinerad.Youtuba hennes låt "DAS ME" om ni är sugna på nakenchock hahaha. Det är lite som jag kände vid Die Antwoord. När man trodde att man sett allt, då snubblar man över nåt man aldrig sett förut. Den här tumblr-världen är okänd för mig, och jag orkar inte ens ge mig in i den. Världen upphör öht aldrig att förvåna och förnya. Men tråkigt vore väl annars!?
I gave my ♡ to Rock n Roll.


Something sweet or something strong

Seems like love no longer can turn me on
like boy need girl and girl need boy
got a nasty habit called rock n roll

Why poverty?

Jag har börjat intressera mig mer för klass och vad klass har för roll när det kommer till utanförskap.
Jag skäms lite över hur grund jag varit i min samhälls- och maktanalys förut, att jag inte tagit det i någon som helst beaktning. Jag hade aldrig riktigt tänkt på klass och etnicitet/ras innan jag läste genus. Just pga är själv vit, alltså privligerad. Jag har alltid varit emot rasism, som vilken vettig männsiska som helst, men aldrig förstått mekanismerna bakom den. Förrän nu. Genusvetenskapen tog upp det, hur klass, kön och etnicitet skär igenom varandra och är sammankopplade. Intersektionen mellan dessa måste uppmärksammas, det finns fler förtryck än bara könsligt sådant. Dags att kliva ut ur den etnocentriska bubblan.

Varför skulle jag ens någonsin reflektera kring ras/etnicitet egentligen!? Eftersom jag är vit, därmed priviligerad, och rasistiska strukturer finns djupt rotade i samhället, och uppmuntrar mig att inte ägna det en tanke. Varför skulle ett system som upphöjer mig utifrån hudfärg få mig att fundera kring om det är fel!? Å andra sidan, om jag inte funderar kring det, så blir jag en del av rasismen istället och trivs att vara en del av överheten, ser den som naturlig. Det är när vi börjar tänka till som saker händer. Hänger ni med? Många tror inte rasismen finns kvar, och det tror jag är jättefarligt. Ungefär som människor inte tror att kristendomens synsätt lever kvar.
Som i Sverige förr i tiden, kungen stod högst upp på samhällsstegen med en makt så naturlig, den sades vara given till honom från Gud, och det trodde man på. Men det är inte naturligt, och krävs ifrågasättning. Speciellt när makten har tagits från andra människor för att gynna en själv som den i historien har gjorts. Idag vet vi bättre.

Jag blir sjukt upprörd och illa berörd av all rasism jag ser på nätet. På Facebook till exempel och jag försöker ta den debatten.

Och sedan klass då. Jag tycker det är väldigt intressant, har reflekterat mycket kring min egen klasstillhörighet och skrivit en del om det. Jag vet inte vad jag ska definiera mig som. Jag vill nog inte skriva om det heller, för jag har många gånger i mitt liv känt så otroligt mycket skam över hur lite pengar jag och min familj har haft.

SVT har just nu en följetång dokumentärfilmer om fattigdom i världen under projektet "Why Poverty?". Har bara kollat på två stycken filmer än så länge, den om gatan Park avenue 740 i USA, som är maktens epicentrum där de rikaste människorna i USA bor. Och filmen "Vi fattiga", om fattigdomens historia ända från början till nutid. Jag fick vetskap om att man i historien sett maktfördelningen, klassklyftorna, som helt naturlig. Men man kan inte se det som naturligt att vissa människor är fattiga och vissa är rika. 
För att dessa snuskigt rika ska kunna finnas, så är fattigdom en förutsättning och ett måste. De båda är beroende av varandra. Vi kan inte kolla på fattigdom utan att kolla på rikedom. "Poverty makes the world go round". I vissa delar av världen föds människor in i fattigdom och har nästan ingen chans att ta sig ur den. Men det blir bättre.

 I filmen om USA, drömmarnas land där allting är möjligt(eller!?), ser man tydligt hur de som har pengar är dem med den riktiga makten. Företagen är de som styr och gynnas. Politikerna behöver pengar för att sponsra sina valkampanjer och går till de väldigt rika VD:erna och cheferna för mångmiljonföretag som i gengäld får igenom lagförslag om sänkta skatter och på så vis tjänar mera smutsiga pengar. Politikerna är liksom köpta av storföretagen. Jag blir äcklad, av kapitalism och att hela världen är köpt. Den blir till en vara. Alla blir vi till varor.
Makrnaden håller kvar människor i fattigdom och systemet gynnar de rika. Och sen delen om Paul Ryan och Ayn Rand också. Ja, ni får helt enkelt kolla upp det på svtplay själva tycker jag! Det finns så mycket att tycka och tänka om.

Att alla har en ärlig chans är bluff och båg. Som tur bor just vi i Sverige, som är ett land där vi har det förhållandevis bra och klassgapet inte är nära på lika stort som i andra delar av världen. Det är lättare att lyftas från fattigdom här i våra demokratiska länder.

Pengar betyder makt och inflytande, därför är klassperspektivet så viktigt. Och jag tycker det är bra att SVT belyser frågan om fattigdom genom dessa filmer.

myyyyyyyz

Tänk er att jag tog en promenad i den här bitande kylan idag, minus 18 grader. Man ba har hen tappat vettet helt eller!?!? Fick fin frost i halsduk och hår, bar min vita mössa och började nästan se ut som Gandalf efter ett tag. Lekte att jag var han, kände mig alldeles ståtlig där jag gick. Stötte på finträdet. Å nu ska jag sova, nattipuss.

OMFG

Är så jävla kåt på dreadskillen i Glee.
Förvandlas till efterbliven när jag kollar på'nom. Dreglar, och blir icke-kommunicerbar.
En sån vacker varelse. Dayuuuuuuuum. Han är typ i klass med en ung Sebastian Bach.
HOTNESS. Människor som är så snygga gör en jävligt dum i huvudet. Och dreads sen då.
Det är ju ungefär det snyggaste i världen.

Samuel har verkligen ALLT. AAAAAAAAAAAH. Och visst liknar han typ en Na'vi, haha!?
Man ba, ofta han är ett år yngre än mig.

Det.

Ibland när du gick bredvid, då kunde jag känna något.
Jag visste inte vad det var, eller vartifrån det kom.
Men jag minns att jag undrade om du också kände det.
Det var så starkt, jag hade verkligen aldrig varit med om något liknande. En yttre kraft som hade bestämt att vi var ämnade för varandra.

Ibland tänker jag på det.
 
Kanske var det "that something" som alla talar om, kanske var det ingenting. Men vad är det att grubbla på, när vi ändå aldrig får veta.
 
hahaha gillar ni denna loving millie eller!????!?! *ÄR DEN NYA MICHAELA FORNI* skoja *HATAR ALLT*
ok detta handlar egentligen om två människor so don't flatter yourself guys!
fast hen andra var egentligen en efterhandskonstruktion, känslan var för den första!!!!!!!!!!! fast kändes likadant för den andra
men kan appliceras. there u go! wax on, wax off

Detta "det" är så sjukt. Tappade hela jävla smörpaketet och blev vimsig av denna människa en gång, minns jag. Ni kommer aldrig få reda på vem det handlar om dock. Hemlighetsfull. Säger A men inte B. Det var ett bra tag sedan, detta DET. Kommer nog aldrig komma ifrån DET ändå. sjukt, har ni upplevt något liknande!?

RSS 2.0